Arcidiecézní charita Olomouc na Ukrajinu další kamion Zobrazit fotogalerii
19. dubna 2024 Ukrajina - články

Arcidiecézní charita Olomouc na Ukrajinu další kamion

Tentokrát se naše pomoc zaměřuje jednak na Charitu Ternopil, kde je centrum pomoci a dále pak na město Černivci, kde funguje lokální nemocnice. Každá pomoc Ukrajině v těchto pro ni těžkých týdnech má svůj význam a ACHO bude i nadále v podpoře pokračovat.

Jednou z našich aktuálních iniciativ je vyslání kamionu s materiální pomocí. Ten ve čtvrtek 18. dubna 2024, vyjel směrem k Ukrajině. Kamion dopravuje potřebné zdravotnické potřeby, které pomohou zvládnout naléhavé situace v nemocnicích a dalších zdravotnických zařízeních. Mezi dopravovaným materiálem jsou ochranné obleky, nemocniční lůžka, vozíky, berle, roušky a respirátory, a další nezbytné vybavení.

Tento cenný materiál byl získán díky štědré podpoře různých institucí a jednotlivců, mezi nimiž jsou Charita Valašské Meziříčí, Diecézní charita Brno a Jihomoravský kraj ve spolupráci s Charitou Znojmo. Každý dar představuje důležitý krok k poskytnutí nezbytné pomoci tam, kde je třeba. Jsme za veškeré dary vděční a děkujeme za jakoukoli podporu.

Jedním z cílů našeho aktuálního úsilí je podpora nemocnice v Černivcích, ale také dalších zdravotnických zařízení v postižených oblastech, které bojují s důsledky válečného konfliktu.

Mezi naše další aktivity patří stále zajištění vysokozdvižného vozíku pro Caritas Kolomyja a dalšího nezbytného vybavení, které pomůže zlepšit podmínky potřebných i samotný průběh pomoci v postižených oblastech.

Marek Navrátil

PR pracovník, koordinátor Tříkrálové sbírky
E-mail: 88Eo1Wd7cknDZ-4WH8pr5W7%WkvDRW7r